Våra Restauranger

Där det börjar, hjärtat i Feskekörka — Testa det mesta hos Ekmans. Sill, snaps, ostron och smakbitar av västkusten. Utvalda viner, mängder av hantverksöl och välkomponerade cocktails. Njut av nya och kända smaksensationer i nordiska i tapasformat. Perfekt för dig som vill ha något litet i väntan på din fisk i fiskdisken. Eller ditt bord någonstans i Feskekörka.

År 1870 lämnade J.J. Ekman, ledamot av Göteborgs stadsfullmäktige, förslaget att bygga en fiskhall med motiveringen: ”Göteborgs fisktorg och fiskförsäljning har i flera år varit föremål för högst berättigande anmärkningar”, vilket resulterade i öppnandet av Feskekörka fyra år senare. Ett bra förslag, tycker vi.

Liv i luckan och plats för alla — Ett inbjudande mat-torg för hungriga och smaksugna. Här samsas klassisk husmanskost med spännande streetfood i ett modernt och omsorgsfullt kök. Lättsamt och härligt, mitt i Feskekörka.

Det finns många gubbar i historien, men vi har valt att uppkalla denna del efter Ebbe Hagards fru, filosofie kandidat Haldis Meinich Jansen. Namnet andas det karga, äkta Bohuslän, även om just vår Haldis kom från Bergen. Haldis är ett fornnordiskt namn sammansatt av hallr (häll, sten) och Dis (ödesgudinna).

Havets skörd, världens smaker — Victor Von G bjuder på det sociala och nyfikna med nordiska råvaror och inspiration från hela världen. Street food möter elegans i självklara, såväl som oväntade rätter med nyskapande inslag.
Känslan är avslappnad, vänlig, informerande och nyfiken på gästen.
Von G har alltid något nytt på gång. Vem eller vad är frågan.

En hyllning till Victor von Gegerfelt, stadsarkitekt i Göteborg (1872–1896), som ritade denna ikoniska byggnad, Feskekörka (Göteborgs stads fiskhall).

Bohuslän flyttar in — Syster till den klassiska krogen på Åstol där du möts av en varm familjär miljö. Här tar vi det på allvar att du verkligen ska känna dig som hemma.