Vi fokuserar på havet som en nyckelresurs för framtidens menyer och produktutveckling. Hur kan branschen bidra till att främja hållbar mat från havet och samtidigt möta efterfrågan på högkvalitativa och näringsrika råvaror?
Vi gästas av Anne Hamnebo från Sjömatsfrämjandet!
Anne är både kock och kostvetare, och dessutom en passionerad fritidsfiskare,hon har ett djupgående engagemang för livsmedelssäkerhet och hållbarhet.
Som utbildningsansvarig på Sjömatsfrämjandet fokuserar Anne på att säkerställa att maten från havet når oss på bästa sätt – från fiske, odling till din tallrik.
Den 5 november gästar Anne Feskekörka och du har möjlighet att ställa just dina frågor som rör som rör fiske och mat från havet.
Hur tas fisken om hand? Vad kan vi som konsumenter göra för att stödja hållbart fiske och samtidigt njuta av välsmakande sjömat? Det och mycket mer får du reda på hos oss.
Testa dina kunskaper om havets läckerheter i vårt quiz med härliga priser i potten!
Sjömatsfrämjandet strävar efter att främja en hållbar utveckling av sjömat. Med vår samlade kunskap om fisk, skaldjur, tång och annat från hav och sjö vill vi hjälpa dig att fatta smarta och medvetna beslut kring din sjömatskonsumtion. Lär dig mer om hur du kan hantera och tillaga sjömat på ett säkert och välsmakande sätt som gynnar både dig och planeten.
När: Tisdag 5 november, kl. 11.00-14.00