Richard Waje är en framstående kock från Göteborg, känd för sin djupa förankring i den västkustska matkulturen och sin passion för havets skatter. Med en kreativ och innovativ approach skapar han unika rätter som hyllar lokala råvaror, särskilt fisk och skaldjur. Richard har även varit finalist i årets kock och kockarna kamp.
Richard ser varje rätt är en möjlighet att skapa en smak- och visuell upplevelse. Hans engagemang för hållbarhet och kvalitet genomsyrar allt han gör, vilket gör honom till en inspirerande figur inom svensk gastronomi. Förutom sitt arbete inom restaurangbranschen har Richard även utmärkt sig som författare. Han har publicerat flera populära kokböcker som har blivit framgångsrika inom matvärlden.
Förutom att vara en framstående författare och kock har Richard även börjat utforska konsten med gyotaku, en traditionell japansk teknik där man skapar avtryck av fiskar på papper eller tyg. Han använder sig av egenfångad fisk för att skapa sina konstverk och utforskar de detaljerade avtrycken som denna teknik möjliggör. Genom att kombinera sin kärlek till både mat, konst och hav fortsätter han att fascinera och inspirera både gäster och kollegor i branschen.
Vi är otroligt glada över att Richard kommer på ett gästspel hos oss på Lilla Åstols rökeri.
4 serveringar: 695kr/person (exklusive dryck)
Bokning och information
Du kan välja mellan en sen eller tidig sittning, med ankomsttid 17.00 eller 20.00. (Sittningstiden är ca 2,5 timmar)
Boka bord: 031-127227 eller kontakt@feskekorka.se , det går även bra att boka online